среда, 3 января 2018 г.

Сьогодні 375 років від дня народження Ісаака Ньютона (1643–1727), англійського вченого, одного з основоположників сучасного природознавства.
Закони Ньютона - це основи класичної механіки.
Перший закон Ньютона показує, що стан спокою чи рівномірного і прямолінійного руху не потребує для своєї підтримки яких-небудь зовнішніх впливів. В цьому проявляється особлива динамічна властивість тіл, яка називається інертністю. 
Другий закон Ньютона – основний закон динаміки поступального руху – відповідає на питання, як здійснюється механічна дія матеріальної точки (тіла) під дією прикладених до неї сил.
Третій закон Ньютона наголошує що дві матеріальні точки діють один на одного з силами, які числено рівні і направлені в протилежні сторони вздовж прямої, яка з’єднує ці точки.
З трьох законів Ньютона можуть бути виведені інші закони механіки. Він сформулював емпіричний закон теплообміну й побудував теорію швидкості звуку. 
У математиці Ньютон паралельно з Г.Лейбніцем розвинув числення нескінченно малих, працював з рядами, узагальнив біном Ньютона та запропоновував свій метод розв’язування нелінійних рівнянь. 
Використовуючи свою теорію Ньютон пояснив закони Кеплера, що описують рух планет навколо Сонця, чим заперечив сумніви того часу щодо геліоцентричної системи світу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий